یکی از مشکلات زندگیهای شهری و ماشینی امروز، کمبود وقت برای خرید موادغذایی تازه است. نان، جزو یکی از این موادغذایی پرمصرف محسوب میشود که اگر وقت خرید انواع تازه آن را از نانواییها نداشته باشید، شاید به خرید و مصرف نانهای بستهبندی موجود در سوپرمارکتها و فروشگاههای عرضه موادغذایی اکتفا کنید. تنوع نانهای بستهبندی که این روزها در سوپرمارکتها به فروش میرسند، زیاد شده و خیلیهایمان نمیدانیم کدام یک از این محصولات مناسبترند.
در این مطلب گفتوگویی با دکتر مجید حاجی فرجی، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در این زمینه ترتیب دادهایم تا بتوانیم با بهترین انتخابها در این زمینه آشنا شویم
لطفا کمی در مورد تفکیک تولید و مصرف نان در ایران برایمان بگویید.
نانهای سنتی حدود 95 درصد از مصرف نان در ایران را به خودشان اختصاص دادهاند و ذائقه مردم ما، بیشتر به سمت مصرف نانهای سنتی گرایش دارد. معمولا فقط انواعی از نانهای لواش بهصورت نیمهصنعتی تولید میشوند اما نانهای دیگری مانند بربری، تافتون و سنگک، همچنان بهشکل صنفی و کاملا سنتی تولید میشوند.