غذای سلامتی

تغذیه سالم

غذای سلامتی

تغذیه سالم

برای پاکی روح و جان غذای سلامتی مصرف کنیم .
چه بخوریم و چه نخوریم .
غذای مناسب هر زمان
غذای مناسب افراد با ویژگیهای مختلف

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

احتمالا تصور شما نیز درباره غذاهای غنی از کلسیم، شیر و خانواده محصولات لبنی است. لبنیات منبع اصلی تامین کلسیم برای بدن بشمار می روند، هر فنجان شیر، 280 میلی گرم کلسیم دارد، اما شما می توانید برای کسب روزانه 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم مورد نیاز روزانه بدن ، به محصولات گیاهی نیز متوسل شوید. در اینجا محصولات گیاهی که بیشترین میزان کلسیم، برای تامین نیاز بدن را دارند، معرفی شده اند. 

 

برگ چغندر: 

 

این سبزی تیره رنگ غنی از، کلسیم، ویتامین ث و آنتی اکسیدان است. کلسیم نقش مهمی در کاهش دردهای قبل از قاعدگی دارد. این گیاه غنی از آنتی اکسیدان، در صورتی که مرتب مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری ‌های زیادی را کاهش می ‌دهد. میزان کلسیم برگ چغندر در هر یک دوم فنجان به صورت پخته شده، 79 میلی گرم است. 

 

بادام: 

 

این میان وعده مناسب، در هر 30 گرم، 82 میلی گرم کلسیم دارد و علاوه بر کلسیم، غنی از پروتئین، روغن های سالم و ویتامین های گروه ب است. روغن بوداده بادام حاوی میزان بیشتری  کلسیم است. 

 

لوبیا چیتی: 

 

در هر یک دوم فنجان، 86 میلی گرم کلسیم دارد و منبع خوبی از پروتئین، فولات و فیبر است. 

 

کلم: 

 

در هر یک دوم فنجان 90 میلی گرم کلسیم دارد و علاوه بر آن سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است. 

 

اسفناج: 

 

اسفناج حاوی کلسیم قابل ‌توجهی است که البته میزان آن بسته به نوع پخت متفاوت است. آب ‌پز کردن باعث می ‌شود که میزان کلسیم اسفناج کاهش پیدا کند. در حالت کلی هر 100 گرم اسفناج حاوی 140 میلی‌ گرم کلسیم است. 

 

لوبیا سفید: 

 

سرشار از کلسیم، فیبر و پروتئین است و هر یک دوم فنجان از آن 96 میلی گرم کلسیم دارد. باید بدانید که در همین میزان لوبیا سبز 177 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد. 

 

دانه کنجد: 

 

30 گرم دانه کنجد، حاوی 273 میلی گرم کلسیم است و مواد دیگری مانند مس و منگنز نیز همراه آنند. دانه کنجد یک گیاه روغنی سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است. 

 

سویا: 

 

سویا سرشار از کلسیم است، که می ‌توان آن را با شیر گاو مقایسه کرد. این ماده‌ غذایی، حاوی ایزوفلاونی به نام «دیادیزن» است، که اجازه نمی ‌دهد کلسیم استخوان‌ ها از بین برود. این ماده همچنین جلوی دفع کلسیم از طریق ادرار را می ‌گیرد. توجه داشته باشید که توفو یا همان پنیر تهیه شده از شیر سویا نیز حاوی میزان زیادی کلسیم است. 

 

نخود: 

 

نخود سرشار از کلسیم است، به طوری که هر 100 گرم حاوی 134 میلی ‌گرم از این ماده‌ معدنی است. 

 

عدس: 

 

عدس یکی از منابع خوب آهن محسوب می‌ شود، اما خواص این ماده‌ غذایی به این جا ختم نمی ‌شود. عدس حاوی میزان قابل‌توجهی کلسیم نیز بوده و 100 گرم عدس حدود 52 میلی ‌گرم کلسیم دارد. با مصرف عدس پروتئین و فیبر کافی نیز نصیبتان خواهد شد. 

  

پیاز: 

 

پیاز یکی از منابع انواع مواد معدنی مانند کلسیم است. 100 گرم پیاز، 20 میلی ‌گرم کلسیم دارد. این ماده‌ غذایی پرطرفدار دیورتیک (ادرارآور) است، باعث افزایش اشتها شده و عملکرد معده را تنظیم می‌ کند. 

  • مهناز محبی
  • ۰
  • ۰

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف کله‌ پاچه به دلیل داشتن بافت کلاژنی برای افرادی که از درد استخوانی رنج می‌برند بسیار مفید است، زیرا منجر به تقویت بافت استخوان‌ها می‌شود. 

 بهنام گشتی‌زاده با بیان اینکه خوراک کله‌ پاچه با وجود داشتن پروتئین، ویتامین‌ و کلسترول مصرف بیش‌ از حد آن به دلیل اسیدهای چرب مضر توصیه نمی‌شود، اظهار کرد: افرادی که چربی خون بالایی دارند و کلسترول و اسید‌ اوریک خونشان بالاست از مصرف بیش‌ از حد کله‌ پاچه اجتناب کنند. 

 

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های مفید کله‌ پاچه تامین پروتئین مورد نیاز بدن است، افزود: از اصلی‌ترین مضرات مصرف بی‌رویه چنین غذایی افزایش کلسترول خون است که منجر به رسوب در رگ‌های خونی شده و با انسداد عروق ظریف در عمل خون‌رسانی به مغز و قلب اختلال ایجاد می‌کند. 

 

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بافت استخوان با خوردن کله‌ پاچه تقویت می‌شود، اضافه کرد: مصرف کله‌ پاچه به دلیل بافت کلاژنی که دارد برای افرادی که از درد استخوانی رنج می‌برند بسیار مفید است، زیرا منجر به تقویت بافت استخوان‌ها می‌شود. 

 

گشتی‌زاده ادامه داد: سیرابی در مقایسه با کله‌پاچه از چربی کمتری برخوردار است و مصرف آن برای افرادی که از ناراحتی معده و اثنی‌عشر رنج می‌برند مفید است، زیرا سبب ترمیم بافت سلول‌های مخاط معده می‌شود. 

 

وی با بیان اینکه مصرف خوراک کله‌پاچه بیشتر در فصل‌های سرد سال توصیه می‌شود، گفت: خوراک کله در تابستان و در نواحی گرمسیر برای مزاج انسان سنگین‌تر است. 

 

این متخصص تغذیه گفت : خوراک کله‌ پاچه با تحرک افراد رابطه مستقیمی دارد هنگامی‌که این خوراک زیاد مصرف می‌شود باید تحرک افراد نیز افزایش یابد به همین علت افرادی که ورزشی‌های سنگین انجام می‌دهند تمایل بیشتری به مصرف این خوراک دارند، چراکه کالری بیشتری می‌سوزانند و همین امر آن‌ها را به سمت چنین خوراک‌هایی سوق می‌دهد البته مصرف بیش‌ از اندازه کله‌پاچه برای چنین افرادی نیز مفید نیست. 

 

گشتی‌زاده با اشاره به اینکه توصیه می‌شود خوراک کله‌ پاچه ماهی یک‌ بار استفاده شود، گفت: به صورت کلی سیرابی بهتر از کله‌پاچه است، زیرا از چربی کمتری برخوردار بوده و حاوی ویتامین‌های B1،B2،B6 وB12 است. 

  • مهناز محبی