غذای سلامتی

تغذیه سالم

غذای سلامتی

تغذیه سالم

برای پاکی روح و جان غذای سلامتی مصرف کنیم .
چه بخوریم و چه نخوریم .
غذای مناسب هر زمان
غذای مناسب افراد با ویژگیهای مختلف

۲ مطلب در بهمن ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در روزهای برفی و  آب و هوای سرد، سالم و قوی نگه داشتن بدن خودتان می تواند دشوار باشد. علاوه بر این، زمستان به خصوص می تواند پوست را خشک کند، و ممکن است در نهایت مجبور شوید برای مبارزه با خشکی پوست از مقدار زیادی مرطوب کننده استفاده کنید اما افاقه نکند.

  • مهناز محبی
  • ۰
  • ۰

از رب گوجه فرنگی به طور مداوم استفاده بکنید یا نه، این رب یکی از مهمترین مواد غذایی است که باید در آشپزخانه داشته باشید. با اینکه رب گوجه رنگ و تازگی گوجه فرنگی را ندارد ولی تمام خواص گوجه فرنگی تازه در رب هم هست. فقط یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی تمام آنتی اکسیدان‌ها، آهن، پتاسیم و ویتامین B روزانه مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. برای تهیه رب، گوجه فرنگی تازه را از صافی می‌گذرانند تا دانه و پوست آن جدا شده و سپس برای چند ساعت می‌پزند تا تمام آب آن بخار شود. در شیوه سنتی طبخ رب، روغن زیتون و نمک را نیز به رب اضافه می‌کنند.

خواص رب گوجه فرنگی

لیکوپن گوجه فرنگی منبع طبیعی و سرشاری از لیکوپن است که آنتی‌اکسیدانتی قوی از خانواده ویتامین‌های گروه

A است. این ماده مدافعی قوی در برابر سرطان پروستات شناخته شده است. به طور دقیق معلوم نشده است که نیاز روزانه به لیکوپن چقدر است، ولی حدود 4-8 میلی‌گرم لیکوپن برای هر بدنی لازم است. 4.6 میلی گرم لیکوپن در یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی است.

ویتامین C

این ویتامین به خاطر آنتی‌اکسیدانت بودنش بسیار مشهور است، ولی همچنین می‌تواند انتقال دهنده‌های عصبی و کلاژن هم تولید کند که در صافی پوست و محکم شدن رباط‌ها نقش مهمی دارند. این ویتامین از تخریب پوست توسط اشعه مضر آفتاب جلوگیری می‌کند. یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی 3.5 میلی‌گرم از این ویتامین حیاتی را دارد.

ترفند‌های مصرف رب را با آب مخلوط کنید تا رقیق شود و سپس به غذا اضافه کنید. با اضافه کردن ادویه‌ها می‌توانید سس گوجه فرنگی مخصوص خود را درست کنید. در سوپ‌های متنوع از رب گوجه فرنگی استفاده کنید و غذایی مثل مرغ با لایه‌ای از رب گوجه فرنگی بسیار خوشمزه و خوش قیافه می‌شود. به طور کلی استفاده از رب در غذاهای گوشتی از ترفندهای خوب آشپزی است، چون هم به غلظت آب‌ِ گوشت اضافه می‌کند و هم بوی نامطبوع گوشت را برطرف می‌کند.

  • مهناز محبی